Tuinderij

glastuinbouwbedrijf gebr. VahlOnze tuinderij bestaat uit 10,1 ha. glasoppervlakte en is al meer dan zestig jaar gevestigd in tuinbouwgebied ‘Koekoekspolder‘ in IJsselmuiden. Bijzonder aan ons familiebedrijf is dat we de kassen waarin de komkommers  groeien, verwarmen met duurzame aardwarmte. Hierdoor gebruiken we 90% minder aardgas en is de co₂-uitstoot ook flink afgenomen.

 

 

Echt groene komkommers

Wij telen komkommers  voor de Nederlandse- en Europese markt. Het vermarkten van onze producten gebeurt via de coöperatieve telersvereniging Oxin Growers. Steeds vaker leveren we ook aan regionale afnemers. Dat is goed voor het milieu want er is relatief weinig transport voor nodig. Onze afnemers vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en kiezen bewust voor een duurzaam geteeld product. Onze aardwarmtekomkommers zijn duidelijk herkenbaar aan het speciale aardwarmtelogo op de doos.

In onze tuinderij werken elf fulltime medewerkers en een aantal parttime medewerkers, tevens in de weekenden en vakanties werken er veel  scholieren mee. In het hoogseizoen zijn ook poolse medewerkers in ons bedrijf actief. Het welzijn van onze medewerkers vinden we erg belangrijk. Zwaar werk is grotendeels geautomatiseerd of gerobotiseerd. Daarnaast zijn wij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om het werk voor onze medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken.