De teelt

Het telen van komkommers  in de kas is topsport. Voor de plant is het heel belangrijk dat hij in een prima klimaat staat. Een goede temperatuur, niet te vochtig of te droog, voldoende zonlicht en ook de ventilatie moet op orde zijn. Ook is het belangrijk dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt. Zonder deze groeicondities kan de plant niet goed produceren.

Gezonde en smaakvolle producten

Onze komkommers  zijn gezonde, lekkere dorstlessers en caloriearme tussendoortjes. Eet de komkommer met schil, deze is lekker knapperig en juist onder de schil zitten de meeste voedingsstoffen. Komkommers bevatten vitamine B6, belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel en om je energie op peil te houden.

192

Optimaliseren van het kasklimaat

In de kas maken wij gebruik van een modern ventilatiesysteem. Hiermee voeren we gecontroleerd vocht af zonder dat dit directe gevolgen heeft voor de temperatuur in de kas. Daarnaast heeft dit moderne ventilatiesysteem nog een andere functie, namelijk het koelen van de aardwarmtebron. Ook zorgen energieschermen voor het vasthouden van de warmte in de kas.